Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Το L'ÉTAPE GREECE BY TOUR DE FRANCE είναι ένα αθλητικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί την 6η Απριλίου 2024 στη διαδρομή με αφετηρία και τερματισμό στην Αρχαία Ολυμπία, στο Νομό Δυτικής Ελλάδας.

Οι τρεις διαδρομές της Διοργάνωσης καλύπτουν 128 χιλιόμετρα (The Race), 76 χιλιόμετρα (The Ride) και 17 χιλιόμετρα (The Fun Ride).

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να λάβετε μέρος στις διαδρομές The Race ή The Ride, πρέπει να είστε τουλάχιστον δεκαοκτώ ετών (18 ετών) το αργότερο την 6η Απριλίου 2024.

Οι Συμμετέχοντες μπορούν να διαγωνιστούν στις ακόλουθες ηλικιακές κατηγορίες:

ΆΝΔΡΕΣ:

18 – 29 ετών,

30 – 39 ετών,

40 – 49 ετών,

50 – 59 ετών,

60+ ετών

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

 18 – 29 ετών,

30 – 39 ετών,

40 – 49 ετών,

50 – 59 ετών,

60+ ετών

The Fun Ride: 09 – 99 ετών.

Στο τέλος της Εκδήλωσης, θα καθοριστούν διάφορες κατατάξεις και θα βραβευθούν:

 • Γενική κατάταξη γυναικών και ανδρών: κατάταξη με βάση την επίσημη ώρα που πέτυχε ο συμμετέχων (ο επίσημος χρόνος έχει ως σημείο εκκίνησης τη γενική έναρξη του αγώνα, ανεξάρτητα από την ώρα έναρξης του αγώνα για τον συμμετέχοντα). Νικητές είναι οι τρεις πρώτες γυναίκες και οι τρεις πρώτοι άνδρες και από τις δύο αποστάσεις που θα περάσουν  τη γραμμή τερματισμού στην Αρχαία Ολυμπία. Αυτά τα 12 άτομα θα είναι οι βραβευθέντες συμμετέχοντες κατά την επίσημη τελετή απονομής.

 • Η κατάταξη Best Climber: θα καθοριστεί μια κατάταξη με βάση τους αθροιστικούς χρόνους για τις αναβάσεις της διαδρομής (τα ακριβή τμήματα παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης). Η γυναίκα και ο άνδρας με τον καλύτερο αθροιστικό χρόνο θα βραβευθούν κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής.
   
 • Η κατάταξη Best Sprinter: θα καθοριστεί μια κατάταξη με βάση το χρόνο για ένα σύντομο τμήμα της διαδρομής (περίπου 800 - 900 μέτρα, τα ακριβή τμήματα παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης). Η γυναίκα και ο άνδρας με τον καλύτερο χρόνο θα βραβευθούν κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής.
 • Θα απονεμηθεί επίσης βραβείο στις τρεις πρώτες γυναίκες και στους τρεις πρώτους άνδρες κάθε ηλικιακής κατηγορίας

Υπενθυμίζεται στους αναβάτες ότι θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι κατά τη διάρκεια της Διοργάνωσης για να διασφαλιστεί ότι ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με αυτούς τους κανόνες και σύμφωνα με τους όρους που σχετίζονται με την ηλικία και τα ιατρικά πιστοποιητικά.

ΑΔΕΙΑ & ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Με τη συμμετοχή σας στις διαδρομές The Race ή The Ride, συμμετέχετε σε ένα από τα αθλητικά γεγονότα που διοργανώνονται ή εγκρίνονται από αθλητικές ομοσπονδίες. Συνεπώς, για τη συμμετοχή πρέπει να προσκομίσετε ένα από τα παρακάτω:

 • Έγκυρη άδεια HCF (Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας) για το 2024.
 • Έγκυρη άδεια Εθνικής Ομοσπονδίας (από οποιαδήποτε Ομοσπονδία Ποδηλασίας που είναι συνδεδεμένη με την UCI) για το 2024.
 • ή, για όσους δεν κατέχουν τέτοια άδεια και έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε αυτούς τους αγώνες, επίδειξη ιατρικής βεβαίωσης μόνο ή αντιγράφου της, το οποίο πρέπει να φέρει ημερομηνία εντός ενός έτους από την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.

Επί τόπου θα διενεργούνται έλεγχοι γνησιότητας των ιατρικών πιστοποιητικών και αδειών. Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι σε θέση να παρέχουν αυτά τα αντικείμενα όταν παραλαμβάνουν τους αριθμούς του αγώνα τους ή κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΏΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι αριθμοί αγώνων καθώς και τα chips χρονομέτρησης μπορουν να παραληφθούν, με την προσκόμιση των παρακάτω:

 • Άδεια ή το ιατρικό πιστοποιητικό σας που πληρούν τους προαναφερθέντες όρους
 • Την επιστολή ειδοποίησης που έχει σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πριν από την εκδήλωση.
 • Το αποδεικτικό ταυτότητάς σας.

Οι αριθμοί των αγώνων μπορούν να συγκεντρωθούν μόνο στον ειδικό χώρο στο Event Village την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 από τις 12 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Η κατανομή των αριθμών των αγώνων είναι σταθερή και οριστική. Οι αριθμοί των αγώνων δεν μπορούν να αποσταλούν ταχυδρομικώς ή να δοθούν την ημέρα της διοργάνωσης.

Ο αριθμός αγώνα πρέπει να τοποθετηθεί στην πλάτη σας και θα είναι υποχρεωτικός για την πρόσβαση στον χώρο εκκίνησης και πρέπει να παραμείνει πλήρως ορατός καθ 'όλη τη διάρκεια του αγώνα, συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης κακοκαιρίας.

ΟΡΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ

Οι εγγραφές για τις διαδρομές The Race ή The Ride μπορούν να γίνουν μόνο στην πλατφόρμα εγγραφής από τη στιγμή που ανοίγει η εγγραφή.

Κάθε άτομο που επιθυμεί να συμμετάσχει στην Εκδήλωση αποδέχεται να εγγραφεί ως μέλος της πλατφόρμας  εγγραφής εκ των προτέρων. Ως εκ τούτου, ο συμμετέχων πρέπει να συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής και να αποδεχτεί ανεπιφύλακτα τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Εμπιστευτικότητας. Ο συμμετέχων αναλαμβάνει την υποχρέωση να συμπληρώσει μόνο τις πληροφορίες που αφορούν την ταυτότητά του. 

Η Διοργανώτρια μπορεί να κανονίσει ειδικές προσφορές που μπορεί να σας δώσουν μείωση στην τιμή του αριθμού του αγώνα σας.

Όλες οι εγγραφές σε μια Εκδήλωση είναι προσωπικές, τελικές και αμετάκλητες και οι επιστροφές χρημάτων δεν μπορούν να εκδοθούν σε καμία περίπτωση, εκτός εάν αναφέρεται ρητά στους Κανόνες.

Κάθε εγγραφή δημιουργεί έναν αριθμό αγώνα. Οι αριθμοί αγώνων δεν μπορούν να μεταφερθούν σε καμία περίπτωση.

Όποιος μεταφέρει τον αριθμό του αγώνα σε άλλο άτομο θα θεωρείται υπεύθυνος σε περίπτωση που το τελευταίο πέσει θύμα ή προκαλέσει ατύχημα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο οργανισμός αρνείται κάθε ευθύνη σε περίπτωση τέτοιου ατυχήματος.

ΤΙΜΕΣ 2024

Η Διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να περιορίσει τον αριθμό των διαθέσιμων αριθμών αγώνων στη Διοργάνωση για λόγους ασφαλείας.

Οι τιμές των αριθμών αγώνα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την ημερομηνία εγγραφής σας στη διοργάνωση:

ΤΙΜΕΣ 2024

Η Διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να περιορίσει τον αριθμό των διαθέσιμων αριθμών αγώνων στη Διοργάνωση για λόγους ασφαλείας.

Οι τιμές των αριθμών αγώνα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την ημερομηνία εγγραφής σας στη διοργάνωση: