ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Ανακαλύψτε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο.

H Αρχαία Ολυμπία, γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, βρίσκεται στη Δυτική Πελοπόννησο, στη συμβολή των ιερών ποταμών Αλφειού και Κλάδου. Κατά την αρχαιότητα, υπήρξε σπουδαίο ιερό αφιερωμένο στον Δία, προς τιμήν του οποίου τελούνταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες κάθε τέσσερα χρόνια. 

Σήμερα η αρχαία Ολυμπία είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα και μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Στους πρόποδες του Κρόνιου Λόφου, σε μια περιοχή κατάφυτη από ελιές, θα βυθιστείτε στο παρελθόν. 

 

Θα δείτε τα ερείπια του ναού του Δία και του ναού της Ήρας, θα εξερευνήσετε το Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας, όπου θα θαυμάσετε διάσημα αρχαία αγάλματα όπως τον Ερμή του Πραξιτέλη και τη Νίκη του Παιωνίου. Κι ύστερα  θα διαβείτε τη στοά της Ηχούς προς το Αρχαίο Στάδιο όπου τελούνταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και από όπου ξεκινά το ταξίδι της η ολυμπιακή φλόγα,  αντλώντας έμπνευση για  την ποδηλατική εμπειρία του L’Étape Greece.

 

In Greece we speak
GREEK & ENGLISH
We spend
EURO
You'll ride in a
SUNNY DAY

Η Ολυμπια με μια ματια

Η ευρύτερη περιοχή της  Ολυμπίας είναι εξίσου μαγευτική και γεμάτη ανέγγιχτη φυσική ομορφιά. Επισκεφτείτε το δρυόδασος της Φολόης που οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι κατοικείται από Κενταύρους και νύμφες, περπατήστε τα μονοπάτια στο φαράγγι του Ερυμάνθου και θαυμάστε τους καταρράκτες  της Νεμούτας, επισκεφθείτε  τα γύρω χωριά, ή εκδράμετε προς τις υπέροχες παραλίες της Δυτικής Πελοποννήσου, τον Καϊάφα και τη Ζαχάρω.

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
ΤΟ ΔΡΥΟΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΦΟΛΟΗΣ
Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΝΕΔΑ
ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΚΑΪΑΦΑ
ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ
ΝΑΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ